Συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Diversity-Up

Την Τετάρτη, 10 Μαϊου 2023  τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης με τη συνοδεία καθηγητών συμμετείχαν στο 1ο Παν-πελοποννησιακό Φεστιβάλ προβολής μαθητικών σποτ για την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία που διοργανώθηκε από την ΕΣΑΜΕΑ στην Καλαμάτα.

Οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό γράφοντας το δικό τους σενάριο είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν την προβολή των 5 νικητήριων ιδεών/concept notes υπό μορφή τηλεοπτικών σποτ.

Η συνάθροιση των 41 σχολείων που πήραν μέρος στον διαγωνισμό έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να γνωριστούν μεταξύ τους, να εκτιμήσουν την προσπάθεια των συνομηλίκων τους από άλλα σχολεία και να αξιολογήσουν το περιεχόμενο των πέντε καλύτερων σεναρίων. Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα ευφρόσυνο και δημιουργικό, στα πλαίσια ενός φεστιβάλ του οποίου κύριος στόχος ήταν η ανάδειξη των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και η προβολή τρόπων με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η άρση των δυσχερειών αυτών και των προκαταλήψεων που ταλανίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.

Οι μαθητές του σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν, συγκινήθηκαν και κινητοποιήθηκαν να συμβάλουν και αυτοί ως μελλοντικοί πολίτες στη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο ανθρώπινης και δίκαιης για όλους. Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία για όλους, μαθητές και καθηγητές.