Άναμμα Δέντρου – Βαμβακού

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης μετά από πρόσκληση του Σωματείου για την Αναβίωση της Βαμβακούς «Vamvakou Revival» συμμετείχε στην πολυσχιδή εκδήλωση για το άναμμα του Δέντρου στην πλατεία του χωριού, με τέσσερα χορωδιακά τραγούδια και τα Πανελλήνια Κάλαντα. Ακολούθησε η συναυλία του δημοφιλούς τραγουδοποιού Νίκου Πορτοκάλογλου και της μπάντας του «Ευγενείς Αλήτες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 Η χορωδία μετέβη στην Βαμβακού με λεωφορείο μισθωμένο από τους διοργανωτές. Φτάσαμε γύρω στις 15.00 όπου και μας υποδέχτηκαν οι διοργανωτές με κεράσματα, εν μέσω ελαφράς βροχής. Τοποθετηθήκαμε  μπροστά στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην πλατεία του χωριού όπου και έγινε η πρόβα ήχου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα μαγευτικά Ουκρανικά Κάλαντα (Carol Of The Bells) συνέχισε με μια δική μας διασκευή των παραδοσιακών καλάντων της Ικαρίας. Στη συνέχεια η χορωδία ερμήνευσε το μυστηριακό Hallelujah του Leonard Cohen με σόλο τραγούδι την μαθήτρια της Β’ Λυκείου Κορίνα Αλεξοπούλου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον αντιπολεμικό Χριστουγεννιάτικο «ύμνο» του John Lennon «War Is Over». Τα δυο τελευταία κομμάτια συνόδευσαν στις κιθάρες οι μαθητές Κων/νος και Ηλίας Τσαμπάς της Α’ Λυκείου και ο Χρήστος Μαρτόπουλος της Β’ Λυκείου. Μετά ένα σύντομο χαιρετισμό και ευχαριστίες από τους υπεύθυνους του Vamvakou Revival ακολούθησε αντίστροφη μέτρηση και εντυπωσιακή φωταγώγηση του Δέντρου την οποία η Χορωδία μας πλαισίωσε με τα Πανελλήνια Κάλαντα Χριστουγέννων. Η χορωδία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που αψηφώντας το κρύο και την βροχή είχε κατακλύσει την πλατεία του χωριού αλλά και τους χώρους πάνω από αυτή όπου υπήρχε γιγαντοοθόνη και ηχεία και προβάλλονταν τα δρώμενα σε πραγματικό χρόνο. Τα παιδιά με τους συνοδούς καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου που ακολούθησε και περίπου στις 20.15 αναχωρήσαμε για την Σπάρτη.

 Την δράση αυτή συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Κώστας Γιαξόγλου, Θεανώ Ανδρικοπούλου και Γιώτα Τσαλαβούτα ενώ συνόδευσε και ο γυμναστής του σχολείου κ. Γιώργος Κονίδης. Στην «αποστολή» συμμετείχαν ως αρωγοί και υποστηρικτές μαθητές όπως ο Μιχάλης Σωτηρίου ως πρόεδρος του 15μελούς Συμβούλιου, ο Σάββας Μάζης ως υπεύθυνος για την φωτογραφική κάλυψη και κάποιοι γονείς παιδιών της χορωδίας τους οποίους και ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά:

Αγρανιώτης Στράτης, Αθανασέκου Γιώτα, Αλειφεράκης Γιώργος, Αλεξοπούλου Κορίνα, Βουλουμάνου Μάρω, Ζάχου Δήμητρα, Καργάκου Παναγιώτα, Κατσίρη Ελένη, Κουμάνδαρου Κατερίνα, Κουτσοβίτη Μαριλένα, Κριτσωτάκη Δέσποινα, Λυμπεροπούλου Χριστίνα, Μπαγιώκου Αποστολία, Μπαλάφας Παναγιώτης, Μπεκιάρης Δημήτρης, Μπορντιγιάν Χριστίνα, Μπουγάδη Φρόσω, Παπαστάθη Νικολέτα, Πρεότου Φραντζέσκα Ρούσσου Θεοδώρα, Σεβεράκ Σελέστ, Σεϊμανίδη Μαρία, Σωτηράκου Αγγελική, Τσάκωνα Κωνσταντίνα, , Τσαντίλα Ελένη, Χριστάκου Ευφροσύνη, Χριστοπούλου Άννη

Ευχαριστούμε το Vamvakou Revival και ειδικά τον κ. Χάρη Βασιλάκο για την συνεργασία και την υποστήριξη καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ευελπιστούμε και σε μελλοντικές συνεργασίες και συνέργειες.

Από τον Τύπο:

Lakones.gr

Flynews.gr

Newpost.gr

Apela.gr