Επίσκεψη στην Αρχαία Σπάρτη

Στις 14 Νοεμβρίου η Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης πραγματοποίησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Σπάρτης, συνδυάζοντας την αναψυχή με το μάθημα της ιστορίας. Οι μικροί μαθητές απόλαυσαν έναν ευχάριστο  περίπατο στον ειδυλλιακό χώρο της αρχαίας Ακρόπολης και του θεάτρου  ακολουθώντας τα ίχνη των αρχαίων Σπαρτιατών, και ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κ. Θεοδόση.

Η αρχαιολόγος ξεδίπλωσε όλη τη μακραίωνη ιστορία των μνημείων ,από την προ-ομηρική, ως τη βυζαντινή εποχή και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις , να λύσουν απορίες και να μάθουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες (όπως ότι το αρχαίο θέατρο είχε χωρητικότητα 17.000 ατόμων, καθώς και κινητή σκηνή, πράγμα που τους προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση).

Το σχολείο μας εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο  στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, όσο και στην κ. Θεοδόση για την ξενάγηση, και υπόσχεται να εντείνει τις προσπάθειές του για τέτοιου  είδους μαθητικούς διδακτικούς περιπάτους, γιατί δεν υπάρχει  καλύτερο μάθημα ιστορίας από το βιωματικό.