Επίσκεψη στο Καστόρι

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2 και Β Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, με τη συνοδεία τριών εκπαιδευτικών, επισκέφτηκαν το όμορφο Καστόρι Λακωνίας και συγκεκριμένα τη Μονάδα Ιχθυοκαλλιέργειας Γ. Γεροντίδη η οποία βρίσκεται στις πηγές του Αγίου Μάμμα ψηλά στον Ταΰγετο. Τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά μία από τις πρώτες μονάδες παραγωγής πέστροφας, σολομού και οξύρρυγχου στην Ελλάδα και να ενημερωθούν από τον ιδιοκτήτη της κ. Γιάννη Γεροντίδη για την ιστορία της οικογενειακής αυτής επιχείρησης και την εξέλιξή της στο πέρασμα των χρόνων. Ο κ. Γεροντίδης περιέγραψε τη διαδικασία παραγωγής, επεξεργασίας και συσκευασίας των γκουρμέ προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία διατίθενται τόσο στο κατάστημά του στο κέντρο της Σπάρτης όσο και σε άλλες αγορές εντός και εκτός Ελλάδας και τόνισε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα  που κάνει τα ψάρια τόσο ιδιαίτερα είναι τα πεντακάθαρα νερά του Ταΰγετου μαζί με το μεράκι και την τέχνη που ακολουθεί τόσα χρόνια.

Στο τέλος της ξενάγησης προσέφερε κέρασμα με κάποια από τα εκλεκτά παραγόμενα προϊόντα του το οποίο απόλαυσαν παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καστόρι συνεχίστηκε με την ξενάγηση στο χωριό και σε περιπατητικά μονοπάτια γύρω από αυτό από τον κ. Λαγανά Κ. πρόεδρο του «Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου». Ο κ. Λαγανάς τόνισε την αξία και την ανάγκη προστασίας και σεβασμού που οφείλουμε όλοι απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και με τις γνώσεις του και την εμπειρία του οδήγησε την ομάδα σε κάποιες μοναδικές διαδρομές μέσα στο καταπράσινο τοπίο και τα τρεχούμενα νερά που προσφέρει άφθονα η περιοχή. Οι μαθητές μαγεύτηκαν από την ομορφιά της φύσης και γέμισαν με όμορφες εικόνες.

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τόσο τον κ. Γεροντίδη Γ. όσο και τον κ. Λαγανά Κ. για τη θερμή τους φιλοξενία, τις ξεναγήσεις και τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσαν.